Nagyszerűen Funkcionáló Alkatrsészek & Prototípusok

Gyors Prototípusgyártás Marással és 3D Nyomtató Technológiával

A Roland DG olyan 3D nyomtatótechnológiát és marógépeket kínál, amelyek tökéletesek a gyors prototípus készítéséhez. A CNC-marók különféle anyagokat támogatnak - beleértve az ABS-t, a nylon, a fa, a színesfém, a vegyi fát, a sztirolt és egyebeket -, miközben sima felületet, szűk tűréseket és alacsony beruházási költségeket biztosítanak. A Roland DG 3D nyomtató technológiája fotopolimer gyantákat nyomtat, amelyek olyan kisebb, összetett prototípusokat készítenek, amelyek általában mély alámetszést igényelnek.

Az alábbiakban bemutatunk néhány Roland DG technológiájával lehetséges gyors prototípusgyártás alkalmazást.

Fém Alkatrészek és Prototípusok

A Roland CNC maróberendezések  lehetővé teszik a prototípusok precíz előállítását alumíniumból, alumíniumötvözetekből, sárgarézből, cinkből, ónból és még sok más színesfémből. Készítsen rápattintható alkatrészeket, modelleket, szerszámokat, elektronikus alkatrészeket, termékterveket és a koncepciók bizonyítását termikus és szerkezeti vizsgálatokhoz.

Fa Prototípusok

A nagy pontosságú Roland DG CNC marótechnológiával bonyolult fa formákat és szobrászati formákat marhat szinte bármilyen fából. Tökéletes ipari prototípusok készítéséhez, a Roland DG marógépek ideálisak művészeti alkalmazásokhoz, egyedi dekorációs cikkekhez, valamint korlátozott kiadású játékokhoz és modellekhez is.

Műanyag Prototípusok

Az akril-, acetál-, nejlon- és ABS gyorsan és egyszerűen marható a Roland DG asztali marógépeivel. Marjon precíziós ventilátor alkatrészeket, fogaskerekeket, csapágyakat, szerszámokat és még több ezer cikket a koncepció pontos ellenőrzéséhez. Több száz műanyag közül választhat, korlátozott kiadású játékokat, termék prototípusokat, ipari prototípusokat, elektromos alkatrészeket és burkokat, modelleket és még sok mást készíthet.

Nyomtatott áramkörök

A rézbevonatos, lyukacsos és más áramköri lapok könnyen marhatók a Roland DG CNC marótechnikájával. A FabLab gyártási és oktatási célokra kiválóan használható Roland DG kompakt marógépek gyors, költséghatékony és könnyen használható megoldást kínálnak.

Alkatrészek és prototípusok öntvényei

Több alkatrész és kis szériás prototípus készítéséhez a Roland DG marótechnológiája lehetővé teszi viasz, műanyag és fém öntőformák készítését modellekhez, ipari alkatrészekhez, speciális kiadású játékokhoz, ékszerkészítéshez, bepattanó alkatrészekhez és még sok máshoz.

3D Nyomtatott Prototípusok

A monoFAB ARM-10 3D nyomtatóval a prototípusok és alkatrészek gyorsan és egyszerűen felépíthetők három különböző fotopolimer gyantából: műanyag, rugalmas műanyag és egy gumiszerű anyag. Az ARM-10 tökéletes gép gyors alkatrészek és kiegészítők készítéséhez prototípus-problémák megoldására, ideértve az összetett üreges formákat is.

3D Könnyedén a Mellékelt Szoftverrel

A Roland DG marógépekhez tartozik az SRP Player szoftver, amely előkészíti a CAD modellt a prototípus gyors előállításához, programozási ismeretek nélkül. A Roland DG a Player AM szoftvert is biztosítja a monoFAB ARM-10 3D nyomtatóhoz, egyszerű, nyomtatási használatra kész 3D tervek készítésével.