Roland Innovációk és Díjak

 

Fedezze fel a Roland DG mérföldköveit az alábbi évekre és az indexképekre kattintva. Tekintse meg az innovációkat a kreatív szakemberek számára a grafika, a táblanyomtatás, a képzőművészeti reprodukció, a gravírozás és a 3D modellezés területén.

2016

A Roland DG kibővíti a TrueVIS kínálatát a négyszínű TrueVIS SG sorozat nyomtató/vágógépekkel, amelyek akár 60% -kal gyorsabbak, mint elődjük, a VersaCAMM SP-540i.

A Roland DG bejelenti az új TrueVIS sorozatot a TrueVIS VG nyomtató/vágóval, új TrueVIS tintával. Az új sorozat átalakított burkolatot és új nyomtatófejeket tartalmaz.

A Roland DG még élénkebbé tette a Texart sorozatot a Fluoreszkáló tintával, még nagyobb rugalmasságot kínálva a vállalkozások számára a soft signage, sportruházat, divat és sok más gyártásában.

A Roland DG bemutatja a LEF-300 nyomtatót a  VersaUV asztali síkágyas nyomtatók sorozatából. Nagyobb léptékű gyártáshoz tervezve, a LEF-300 nagyméretű asztalt kínál a személyre szabott gyártáshoz.

2015

A Roland DG aTexart XT-640 bevezetésével kiegészítette innovatív festék-szublimációs nyomtatási technológiáját. Kettős nyomtatófejekkel a termelési sebesség növelése érdekében, és 7 cseppméret technológiával a színminőség maximalizálása érdekében, az XT-640-et nagy mennyiségű ruházat, soft signage és promóciós termékek előállítására tervezték.

A SOLJET EJ-640 nagy formátumú színes nyomtató képviseli a Roland következő generációs nyomtatóinak első képviselőjét. A kettős lépcsőzetes elrendezésű nyomtatófejeket és az új Roland DG EJ festék rendszert kifejezetten nagyméretű üzletek számára fejlesztették ki, amelyek nagy sebességet és minőségi végeredményt keresnek.

A Roland DG két új gép megjelenésével folytatja a fogászati marógép innováció vezetését. A Roland első vizes fogászati marógépét, a DWX-4W-t üvegkerámia és kompozit gyanta pontos és bonyolult vizes marásához készítették. Ezen felül Roland bevezeti a DWX-51D száraz marógépet cirkónium-oxid és más anyagok gyors és könnyű marásához.

A Roland DG újradefiniálta az „élvonalbeliség” fogalmát a CAMM-1 GS-24, a Roland eddigi legfejlettebb asztali vágógépének bevezetésével. Perforált vágásra, átfedéses vágásra és vastag hordozók vágására képes GS-24 gyors és sokoldalú, és megkönnyíti a járműgrafikák, matricák, díszített ruhák és egyéb grafikák létrehozását.

A Roland DG kifejleszti a világ első és egyetlen széles formátumú síkágyas UV nyomtatóját, amely akár 152 mm vastag anyagokra is képes nyomtatni, a LEJ-640FT, amely a díjnyertes VersaUV platformra épült.

A Rolandprintstudio (RPS) az első RIP szoftver Mac OS-hez a Roland DG-től. Szupergyors, 64 bites Adobe PDF nyomtatómotor által táplált, számos jellemzővel ellátott szoftver fejlett eszközöket biztosít a gyors újbóli nyomtatáshoz, korlátlan gyors mappákhoz és árajánlat kiszámításához. Ezenkívül lépés- és ismétlő funkciókat, fejlett csempézést és még sok más intuitív RIP-eszközt tartalmaz.

2014

A Roland továbbra is a 3D gyártás élvonalába kerül a monoFab sorozat ARM-10 3D nyomtatóval és az SRM-20 marógéppel, ötvözve a legjobb additív és szubtraktív prototípuskészítési képességeket.

A Roland teljes szublimációs megoldást kínál az új Texart RT-640 festék-szublimációs nyomtatóval, a Texart tintával és az ErgoSoft Roland Edition RIP szoftverrel ragyogó színt és minőséget ad textil és kemény termékek számára.

A VersaEXPRESS RF-640 öko-oldószeres nyomtató számos új intelligens funkcióval rendelkezik, amelyek a legokosabb választássá teszik minőség, termelékenység és megfizethetőség szempontjából.

2013

A forradalmian új DWX-4 kompakt fogászati marógép hozzáadásával a Roland megkönnyíti és megfizethetőbbé teszi a fogászati laborok számára a koronák, héjak és hidak digitális marását.

A Roland DG bevezeti a Global One alkalmazást, amely a munkavállalók egységesebb erőfeszítéseit ösztönzi a világ minden tájáról, ideértve a termékfejlesztést, a marketinget, a PR-t és belső műveleteket.

A Roland kibővíti az asztali UV síkágyas nyomtató kínálatát egy új, 20"-es modell, a VersaUV® LEF-20 hozzáadásával, amely fejlett funkciókat és nagyobb termelékenységet kínál a közvetlenül háromdimenziós tárgyakra történő nyomtatáshoz.

A SOLJET® Pro 4 XF-640 bevezetésével a Roland "rakéta sebességű" nyomtatást, kiváló képalkotást és páratlan megbízhatóságot biztosít magas termelési környezetben.

A VersaCAMM® VSi sorozat nyomtató/vágógépei mindent tartalmaznak ami a VersaCAMM-et a világ legkeresettebb széles formátumú tintasugaras nyomtatójává tette, valamint olyan fejlesztéseket, mint az ECO-SOL MAX 2 tinta, a nagyobb sebesség és az új egyszerű használat funkciók.

2012

A 64" VersaArt RE-640 nyomtató belép a piacra, ötvözi a Roland leginnovatívabb digitális nyomtatási technológiáit egy gyors, megbízható gyártási platformmal, amely minőségi képalkotáshoz készült.

Az első világméretű verseny, amelyben 123 ország 14 régiója vett részt, több mint 1100 pályázattal a Roland tulajdonosoktól. A Japánban megrendezett 30. évfordulós rendezvény összehozta a Roland képviselőit és a Creative Awards regionális nyerteseit, a kiállított munkákkal a Creative Awards nagydíjasának kiválasztásához.

Bemutatásra kerül a Roland leggyorsabb, legfejlettebb SOLJET nyomtatója, a 64" Pro 4 XR-640 nyomtató/vágógép, új ECO-SOL MAX 2 tintával, új világos fekete és továbbfejlesztett CMYK, fehér és metál ezüst festékkel.

2011

A Roland DG 30. évfordulóját ünnepli a globális Creative Awards díjjal, amire a Roland felhasználók több mint 1100 munkát neveznek be a világ minden részéről.

A Roland kibővíti fogászati marógép sorozatát a DWX-50-nel, amely öt tengelyes megmunkálási képességgel és automatikus szerszámcserélővel rendelkezik a fogpótlások előállításához.

Az innovatív VersaUV sorozat asztali síkágyas opciót kap a LEF-12 készülékkel, lehetővé téve a CMYK, fehér és lakk UV festékek nyomtatását akár 100 mm vastag tárgyakra.

A Roland bemutatja az első síkágyas nyomtatóját, a VersaUV LEJ-640 hibrid síkágyas nyomtatót, amely akár 12,7 mm vastag és 1625 mm széles tekercses vagy merev hordozókra nyomtat.

Tökéletes a ruházatoktól a címkék és matricákig szinte minden gyártására, kompakt 20" szélességben, a VersaStudio BN-20 a Roland nyomtatás/vágás technológiáját és meál ezüst festékét kínálja asztali méretben.

2010

A DWX-30 a Roland első fogászati marógépeként debütál.

A Roland bejelenti eddigi legnagyobb, legerősebb vágógépét, a GX-640-et.

A VersaUV újra főcím lesz. Először az új 54 ”-es LEC-540-nel, majd a rangos Label Industry Global Award for New Innovation díj megnyerésével. 

A Roland legcsábítóbb VersaCAMM-jei, a VS sorozat 40 ”, 54” és 64 ”nyomtató/vágógépei azonnal a legjobban eladott nyomtatókká válnak.

2009

A Roland bemutatja az EGX-30A asztali gravírozót a kezdő szintű gravírozáshoz.

A Roland kiterjeszti gravírozási megoldásainak sorozatát az új EGX-360 forgatóegységgel felszerelt ajándék gravírozógéppel.

A Roland DG a Roland DGA-val együttműködésben elindítja az „Imagine. Roland” márkanevet.

Új VersaCAMM VP és AdvancedJET “i” modellek lépnek a piacra, Roland Intelligens Pass Control funkcióval.

A Roland bemutatja a világ első metál ezüst öko-oldószeres festékét, amely kizárólag az XC-540MT nyomtató/vágógéphez kapható.

2008

Az ékszer modell készítés frissül az új Roland JWX-30 marógéppel.

Az egyedi ruházati alkalmazásokhoz készült Roland R-Wear Stúdiót bemutatják a Roland gravírozógépekhez és vágógépekhez is.

A Roland bevezet egy megújult SOLJET Pro III XC-540 készüléket, amely fehér festékkel és Roland Intelligens Pass Control technológiával rendelkezik.

A VersaArt sorozat széles formátumú öko-oldószeres tintasugaras nyomtatói belépnek a piacra, kiváló teljesítményt és értéket kínálva.

A forradalmian új VersaUV LEC-300 a világ első UV tintasugaras nyomtató/vágója, és Rolandot új piacokra vezeti, mint például a csomagolás prototípusok és rövid távú címkék.

2007

A háló nyomtatási képesség és egy új, 74 "-es modell kerül hozzáadásra a Roland AdvancedJET nagy formátumú tintasugaras sorozatához.

A Roland bemutatja az EGX-350 professzionális gravírozógépét, valamint az R-Wear megoldást az egyedi ruházati díszítésekhez, mint például strasszos motívumok.

Megjelenik az XJ sorozat, a Roland új SOLJET Pro III tintasugaras nyomtatóinak sorozata, amely a Roland Intelligens Pass Control vezérlésével rendelkezik a „Pure Print Performance” érdekében.

A Roland két új, nagyteljesítményű modellt ad hozzá a népszerű VersaCAMM sorozatához. A VP sorozat nyomtató/vágógépei: “A VersaPower használatával te vagy a szuperhős.”

2006

A Roland DG 25. évfordulóját ünnepli, és világszerte  a tartós grafikai ipar számára készült széles formátumú tintasugaras nyomtatók elsőszámú gyártója. 

A Roland bemutatja az eddigi leggyorsabb nagy formátumú nyomtatóját, a 104"-es AdvancedJET AJ-1000-et, EcoXtreme oldószeres tintával.

A Roland innovációs hullámát a széles formátumú szublimációs piacon a Hi-Fi Express FP-740 74"-es szublimációs nyomtatóval lovagolja meg.

A GX-PRO sorozat professzionális vinilvágói folytatják a Roland a vinilvágó készülékek kiválóságának hagyományát.

A Roland piacra dobja a legfejlettebb integrált nyomtató/vágóját, a SOLJET Pro III XC-540-et. Ugyanebben az évben a végfelhasználó, Martin Charles ezt használja a Miami Vice játékfilmhez.

2005

A Roland bevezeti a fejlett öko-oldószeres tintáját, az ECO-SOL MAX-ot, a kabalájával, Max robottal. 

A GX-24 vinilvágó a Roland mindeddig leggyorsabb, legpontosabb asztali vinilvágójaként lép piacra.

 

A Roland megismétli az első fotó beütéses nyomtatójának sikerét a nagy pontosságú Metaza MPX-70 fotó beütéses nyomtatóval.

A Roland bemutatja a V technológiát a nagyteljesítményű SOLJET tintasugaras nyomtatók új sorozatával, mely a Roland VersaWorks-öt is tartalmazza.

2004

A Roland belép a nagy formátumú nyomtatás piacára a SOLJET SJ-1000-el.

A Roland kiaknázza a VersaCAMM nyomtató/vágó sikerét egy új, 54"-es modellel, az SP-540V-vel.

A Roland VersaWorks, a Roland mérnökei által készített nagy teljesítményű RIP szoftver, minden Roland tintasugaras nyomtatóhoz szállításra kerül.

2003

Megjelenik a forradalmian új, Eco-SOL enyhe oldószeres tinta, amely lehetővé teszi, hogy a VersaCAMM és a SOLJET tintasugaras nyomtatók közvetlenül nyomtassanak mind a bevontos, mind a bevonat nélküli hordozókra.

A Roland „Go Uncoated” kampánya ipari szenzációt kelt, kiemelve az új SOLJET EX modelleket, amelyek Eco-SOL enyhe oldószeres tintával rendelkeznek.

2002

Az EGX-400/600 és az EGX-20 folytatja a Roland sikereit az asztali gravírozásban.

 

A Roland bemutatja a Pro II sorozatot, a nagy teljesítményű tintasugaras nyomtatók és nyomtató/vágógépek teljesen új családját.

2001

A Roland bemutatja a világ első tekercses asztali nyomtató/vágóját, a ColorCAMM PC-12-t.

A Roland innovációja a vinilvágásban az új, legkorszerűbb CX PRO sorozattal folytatódik.

A Roland bevezeti az EGX sorozat gravírozógépeit, amelyek a legjobb értékkel rendelkeznek  a számítógépes asztali gravírozás iparágban.

Az LPX-250 a világ első lézerszkennere, amely gazdaságos áron sík és forgó letapogatást kínál.

A SOLJET a világ leggazdaságosabb oldószeres nyomtató/vágógépe, ami SOL festékkel és megnövelt kültéri tartóssággal rendelkezik.

2000

A Roland piacra dobja az új, úttörő Hi-Fi JET PRO-t, a világ első 8 színes széles formátumú tintasugaras nyomtatóját, változó cseppméret technológiával.


A Roland bemutatja az MDX sorozat asztali marógépeit a házon belüli gyors prototípus készítéshez.

 A világ első fotó beütéses nyomtatója, a Roland MPX-50, a lehetőségek egész világát nyitja meg a személyre szabott medálokhoz és ajándéktárgyakhoz.

1999

A CJ-500 a világ első 6 színes, széles formátumú tintasugaras nyomtatója.

1998

A Roland bemutatja a világ első 6 színes, széles formátumú tintasugaras nyomtatóját, amely 1440 dpi-s nyomtatásra képes, a Hi-Fi JET FJ-50-et.

1997

A Roland bemutatja a ColorCAMM PRO család széles formátumú hőtranszfer nyomtató/vágógépeit.

 

A PIX-3 az első letapogatós 3D szkenner Roland Active Piezo Sensor technológiával, kemény vagy lágy anyagok pontos szkennelésére, beleértve a modellező agyagot.

1996

A Roland bemutatja a világ első széles formátumú tintasugaras nyomtató/vágóját, a CAMMJET CJ-60-at.

A CS-20 a világ első plottere, amely gravírozást, tollrajzolást és vinilvágást kínál.

1995

A Roland bemutatja a világ első vinil nyomtató/vágó eszközét, az eredeti ColorCAMM PNC-5000-et.

1994

A Roland bemutatja a PNC-1050 fogazott meghajtású vágógépet.

1993

A Roland bemutatja a vinilvágók új generációját, a PNC-900-at.

1991

Bemutatjuk a Stika SCP-85-öt, ami az STX-7/8 és az SX-8/12/15-höz vezet.

 

1989

A PNC-1000 népszerűsége a PNC-1100, PNC-900, CM-12/24 és CX-12/24-hez vezet.

1988

A Roland bemutatja a világ első kettős felhasználású vinilvágóját és toll plotterét, a CAMM-1 PNC-1000-et.

1987

A Roland bemutatja a világ első asztali CNC maróját, a PNC-3000-et.