Karola

A Roland DG bevezeti az első eco-solvent nyomtató/vágógépet az új TrueVIS sorozatból

A Roland DG Corporation bejelentette a TrueVIS VG-640 és VG-540 (64” és 54” széles) nyomtató/vágógépek piacra dobását. Ezek az új generációs, fejlett, eco-oldószeres, tintasugaras nyomtató/vágógépek TrueVIS márkanéven kerülnek bevezetésre.

Yuko Maeda, a Roland DG üzlet fejlesztési divíziójának elnöke szerint, a TrueVIS márkanév kiterjeszti a Roland DG technikai képességeit, mind a festék készítmények, nyomtatófej dizájn, pontosság vezérlés, mind firmware téren, sokkal nagyobb rugalmasságot eredményezve a Roland DG ügyfelei számára a továbblépéshez. “Mostantól képesek vagyunk a legmegfelelőbb fej technológiát illeszteni az általunk szolgáltatott applikációkhoz és piacokhoz, a legjobb elérhető megoldást kínálva a felhasználóink számára,” mondja Maeda.

A VG sorozat képviseli a Roland DG valaha legfejlettebb nyomtató/vágógépeit. Maeda azt mondja, “A célunk az volt, hogy egy innovatív, korszerű megoldást biztosítsunk az ügyfeleink számára, miközben optimális termelési képességet adunk táblák és grafikák egész sorának gyártásához. A VG nyomtató/vágógépek ideális eszközök beltéri és kültéri reklámok, járműgrafikák, bannerek, poszterek és displayek, címkék és matricák, csomagolás prototípusok, ruházati hőtranszferek és sok más nyomtatásához.”

 

Új nyomtatófej és festék

A TrueVIS VG sorozat nyomtató/vágógépek négy újonnan kifejlesztett Roland DG FlexFire nyomtatófejjel vannak felszerelve, amelyek rugalmasabban vezérlik a festék tokhoz rögzített fém táblát, a nagyobb kilövés gyakorisághoz. A FlexFire nyomtatófejek pontos cseppelhelyezést adnak három csepp méretben, és kb. 25%-kal szélesebb nyomtatási sávok eléréséhez a korábbi modellekkel összehasonlítva. Maeda szerint, “Az új FlexFire fej és új TrueVIS festék kombinációja – kifejezetten a nyomtatófejhez fejlesztve – elképesztő finom részleteket és élénk szineket biztosít akár 10.6m2 /ó nyomtatási sebességnél High Quality módban vinylre és akár 34.8m2/ó sebességgel bannerre, dupla CMYK festék konfigurációban*1.”

A VG-640/540 hétszines módban is elérhető (CMYK + Világos Cián, Világos Magenta és Világos Fekete) vagy nyolc szinbes (CMYKLcLmLk + Fehér*2) festék konfigurációban. A fehér festék kiváló fedést biztosít az átlátszó kirakat grafikákhoz, miközben a Világos szinek egyenletes átmenetet és tökéletes bőrtónusokat, gyönyörű képeket eredményeznek.

A VG-640/540 az új TrueVIS festékkel működik, amely 500cc tasakokban kapható és tökéletesen illeszkedik az újrahasználható kazettákba, amik az elrejtett fesék nyílásokba csúsztathatóak, így tiszta, kevesebb hulladékot gyártó működtetést biztosítanak. Dupla CMYK konfigurációban akár 1 liter festék tölthető be szinenként, ami ideális a nagy volumenű munkákhoz, felügyelet nélküli gyártáshoz.

 

Szoftver és vágási fejlesztések

Az új Roland VersaWorks Dual RIP szoftver – tartozéka a VG-nek – új core vezérléssel rendelkezik, amely pontosan értelmezi az eredeti PDF és PostScript fájlokat, beleértve az átlátszóságokat tartalmazókat. A VG-640/540 precíziós vágómechanizmusa a Roland DG legújabb vágó fejlesztéseit adaptálta, komplex dizájnok megbízható kontúrvágását képes elvégezni és kiterjeszti a lehetséges applikációk sorát, mint például laminált padlógrafikák és más hasonló vastag alapanyagok vágása. 

A VG-640 és VG-540 úgy lett tervezve, hogy egyszerűbben kezelhető legyen, mint más hasonló berendezés. Az új fejlesztésű Roland DG Mobile Panel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a vezérlőpanel funkcióit a meglévő iOS vagy Android operációs rendszerrel működő okostelefonjukról vagy táblagépükről elérjék és onnan végezzék a beállításokat, Bluetooth kapcsolaton keresztül*3. Ez az innovatív új funkció gazdag felhasználói felületet biztosít, akár direkt, akár a VG-től távol. A kezelő így állapotfrissítéseket kaphat a gépről, valamint gyártásirányítást, tesztnyomtatást és tisztítási funkciókat is végezhet a mobileszközéről. Ezenfelül, egy új LED világítás nyújt betekintést a nyomtató belsejébe, megkönnyítve a nyomtatás státuszának ellenőrzését és a karbantartási munkák elvégzését, és szinkódokkal jelzi a működés állapotát.

 

Megbízható és Gazdaságos

Végezetül, Maeda hozzáteszi, hogy a TrueVIS a megbízhatóságot és gazdasságosságot egy új szintre helyezi. “Az optimalizált nyomtatási technológia képessé teszi az VG-t, hogy élénk szineket alkosson alacsony festékfogyasztás melett és minimális áramfelhasználással az alternatív festék technológiákkal összevetve. Ez jelentős megtakarítást jelent a termék életciklusa alatt.”

“A Roland DG több, mint 10 évvel ezelőtt mutatta be első eco-oldószeres szélesformátumú nyomtatóit és nyomtató/vágógépeit,” mondja Maeda. “Azóta folyamatosan világszerete piacvezetőek a tartós grafikák gyártásához választott berendezések között. Mint globális vezető, felismertük, hogy szükség van a piac továbblépésére, ezért fejlesztettük ki a TrueVIS márkát. A TrueVIS koncepció,” folytatja Maeda, “ az igazi precizitás és erő kihasználását fejezi ki, - “VIS” latinul – életre hívni az ügyfelek ’ VíZIÓJÁT', azért, hogy kivételes VIZUÁLIS eredményt érjünk el. Hiszünk a VG sorozat funkcionalitásában, együtt a kivételes ügyfél támogatásunkkal – beleértve a Roland DG Care-t, Roland DG Creative Center-t és Roland DG Academy-t – az ügyfeleink üzletének és az egész iparágnak a kiterjedését fogja elősegíteni.”

 

*1 VG-640 esetén, dupla CMYK festék konfigurációban.
*2 A fehér festék várhatóan az év második felében lesz majd elérhető.
*3 Tablet / okostelefon nem alaptartozéka a nyomtatónak.

Popular posts

Hírek

 • 26
  Feb 2016

  A Roland DG Bejelenti a Vezetőváltást

  Olvasson tovább

 • 08
  Dec 2015

  A Roland DG bejelenti a "With Roland" videóverseny győzteseit

  Olvasson tovább