Karola

A Roland DG Bejelenti a Vezetőváltást

hidenori_fujioka-2.jpgA Roland DG Corporation ma bejelentette, hogy a sokéve Reprezentatív Igazgató, Alapító Elnök és Elnök-vezérigazgató, Masahiro Tomioka leköszön az Elnök-vezérigazgatói pozícióról, és Hidenori Fujioka, a cég Igazgatója és Végrehajtó Alelnöke veszi át a szerepét. Tomioka Reprezentatív Igazgatóként és Alapító Elnökként folytatja a tevékenységét. 

A változás a részvényesek 35. Üzleti Időszaki Szokásos Általános Talákozóján és az azt követő Igazgatótanácsi Ülésen lesz döntésre felterjesztve, mindkét találkozót 2016. március 24-én tartják. 

A harmicéves Elnöki hivatala alatt Tomioka élen járt a Roland DG átalakításában rajzoló plotter gyártóból 3D asztali megmunkáló eszköz, vinyl vágógép és nagyformátumú tintasugaras nyomtató gyártóvá, miközben világszerte igen jól jövedelmező piacvezetővé vált. Az értékesítés további növekedésének biztosítására nemrég a vállalat tintasugaras és 3D technológiáját kiterjesztette az igény szerinti digitális nyomtatás és az egészségügy iparágakra. Ő volt a felelős a vállalat innovatív GlobalOne tervének bevezetéséért, amely egyesítette az K&F-t, értékesítést és marketinget egy csoportba és globálisan hasznosította a cég tehetségeit, hogy minél gyorsabban válaszoljanak a piac változásaira.

masahiro_tomioka-2.jpgA bejelentés egybeesik  a Roland DG új középtávú 2016-2020-ra vontkozó üzleti tervvének, valamint az új üzleti fejlesztések elősegítésére kialakított új szervezeti struktúra bevezetésével. “Ahogy a következő harminc évre tekintünk, az a célunk, hogy a GlobalOne platformot használva fenntartható fejlődést érjünk el és üzletileg több lábon álljunk, hogy megfeleljünk a jövő kor szükségleteinek,” mondja Tomioka. “Hiszem, hogy  Fujioka kiterjedt iparágvezető technológiai tudása és eredményei a különféle piacokra való értékes megoldások létrehozásában mindehhez hozzájárulnak.”

Amióta csatlakozott a Roland DG-hez, Fujioka elismerést szerzett a cég festék, tintasugaras nyomtatófej, 3D és UV technológiáinak megerősítésében és változatossá tételében, képessé tette a vállalatot számos új, hozzáadott értéket hordozó termék és megoldás gyors kifejlesztésére.  

“Izgalmas időket élünk a Roland DG életében és megtiszteltetés Elnökként szolgálni,” mondja Fujioka. “A Roland DG egy kifinomult termékvonalat ajánl szenvedélyes kultúrával és családi szellemmel. Az egyesített kultúra és szellem megtartása mellett az a szándékom, hogy egy progresszív és innovatív szervezetetté alakítsam a vállalatot a fenntartható fejlődés eléréséhez.” mondja Fujioka. “A célom, hogy az üzletet elmozdítsam egy új digitális korszak modell felé, amely alapként szolgál majd a GlobalOne üzleti platform hasznosítása révén bekövetkező nagy növekedési ugráshoz. Együtt, a világ  minden táján alkalmazott munkavállalóinkban rejlő teljes potenciált felszabadítjuk, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal olyan új piacokat hozzunk létre, amelyek meghaladják az ügyfelek várakozásait.”

Fujioka 2014-ben csatlakozott a vállalthoz a RISO KAGAKU CORPORATION-tól, egy másoló- és nyomtatógép gyártótól, ahol mint igazgató, felügyelte a világ leggyorsabb szines tintasugaras lapnyomtatójának és kifejezetten üzleti felhasználásra szabott haladó technológiai jellemzők fejlesztésének részlegét. Ezt megelőzően 25 évig dolgozott a Seiko Instruments Inc.-nél (SII), abból 6 évet elnökként az egyik leányvállalatnál, az SII Data Service Corp.-nál, ahol felügyelte a jövedelmező szolgáltatás elemek integrációját a fő ajánlatokba, például olyan terminálok részére nyújott támogatásokat, amelyek megfelelnek a fizetési elszámolási igényeknek. Dolgozott az SII Printek Inc. elnökeként, amely az SII egy másik leányvállalata és nyomtatófejek gyártója, ott az első évben sikerült jövedelmezővé tennie a vállalatot. Négy évet dolgozott a Seiko Instruments USA-nál termékmenedzser alelnökeként, amely szintén az SII értékesítési leányvállalata, valamint termékfejlesztési alelnökként a Seiko Instruments Development-nél, az SII amerikai szoftverfejlesztő leányvállalatánál.

Popular posts

Hírek

 • 08
  Mar 2016

  A Roland DG bevezeti az első eco-solvent nyomtató/vágógépet az új TrueVIS sorozatból

  Olvasson tovább

 • 08
  Dec 2015

  A Roland DG bejelenti a "With Roland" videóverseny győzteseit

  Olvasson tovább