img_rij_groot_eco.jpg

Elsődleges a környezet védelme

A környezeti kérdések átalánosak az emberiség számára, minden ember közreműködik a társadalmi jólét és a globális környezet fenntartásában. Ez a két alapelv határozza meg a Roland DG  környezeti politikáját is.  Emellett, a vállalat egyik legnagyobb felelősségének tekinti a környzet védelmét. 1999 és 2000-ben a Roland DG megkapta az ISO minősítést, és azóta több olyan rendszert vezetett be, amellyel növelni  tudta a termékek minőségét és csökkenteni az ökológiai terhelést.

Gyártás központi figyelemmel a környezetre

Minden Roland DG terméket a következő szabályok szerint lett fejlesztenek és gyártanak:

  • A Roland DG olyan, kiváló minőségű termékeket kínál, amelyek megfelelnek a nemzetközi szabályozásoknak és követelményeknek. Emellett, folyamatosan felülvizsgáljuk a rendszert, hogy tökéletesítsük a termékeket és a vállalati folyamatokat.
  • Törekszünk arra, hogy a forrásokat hatékonyan használjuk.Célul tűztük ki, hogy csökkentsük és újrahasznosítsuk a hulladékokat, kerüljük a kémiai anyagok okozta szennyezést és termékeinket a környezetre gyakorolt lehető legkisebb hatással fejlesszük és gyártsuk.
  • A Roland DG minden munkavállalója felé kommunikálja a környezeti politikáját plakátok és honlapok révén. Ezenkívül elvárja minden alkalmazottjától, hogy ezen szabályok szerint dolgozzanak.

 

Roland Eco-Címke

2007-ben, a Roland DG Corporation bemutatta a saját  Környezetvédelmi Címkéjét, amely az ISO 14021 II Típusú Környezevédelmi címkézést meghatározó standardján alapul. Ez az Eco-Címke igazolja hogy a termékek megfelelnek a cég belső környezetvédelmi standarjainak. Ezek a standardok a következőket írják elő a termékekkel kapcsolatban:

1. Globális felmelegedés megelőzése
2. Újrahasznosított források használata
3. Környezettudatosság növelése
4. Környezetvédelmi szempontból lényeges információk közzététele a termékekről

 

Ökológiai célok

A Roland DG minden évben annak megfelelően tűzi ki a célokat, hogy megfeleljen a környezetvédelmi politikájában meghatározott alapelveknek. Néhány példa:

  • LCA bevezetése: Az LCA a rövidítése a Life Cycle Assessment-nek (Életciklus Értékelés), amely az alapján elemzi a termékeket, hogy meghatározza az egyes életciklusukban kifejtett környezeti hatásaikat.
  • Eco Címke bevezetése: A Roland DG Corporation azért vezette be az eco címkét, hogy előmozdítsa a környezetvédelmi szempontból  optimálisabb termékfejlesztést. Emellett az Eco címke az ügyfelek könyezetvédelmi informálását is hivatott ellátni.
  • A csomagolóanyag és papír felhasználás csökkentése.
  • Újrahasznosítás támogatása: a gépek gyártásához a könnyen újrahasznosítható anyagok használata
  • Nap- és szélenergia, valamint LED világítás használata

 

Kérem kattintson ide, ha még több információt szeretne a Roland DG Corporation környezetvédelmi politikájáról.